Спорт

Гордон пресудио Аргентинцима, Бахами исписали историју

Кошаркаши Бахама пласирали су се на квалификациони турнир за пласман на Олимпијске игре, пошто су савладали селекцију Аргентине са 82:75
Autor: FIBA

Историјску победу уписала је селекција Бахама, која ће имати први пут прилику да се бори за наступ на Олимпијским играма.

Острвска земља савладала је Аргентину са 82:75, па је тако поред тога што је себи обезбедила квалификациони турнир за највеће светско такмичење, оставила "гаучосе" без Игара први пут још од 2000. године.

Имала је Аргентина утакмицу и победу у рукама пред домаћом публиком, али је уследио шоу Ерика Гордона, који је у самом финишу погађао веома битне и тешке шутеве.

Гордон је предводио своју репрезентацију са 27 поена, а поред поена, победи је допринео и одличном одбраном и украденим лоптама.

Помогли су му НБА саиграчи Деандре Ејтон и Бади Хилд.

Центар Финикса је имао учинак од 10 поена и 21 скока, док је бек Индијане меч завршио са 17 поена.

Факундо Кампацо био је лидер "гаучоса" са 14 поена и 17 асистенција, док је Аргентину поентерски предводио Габријел Дек са 21 поеном.

Бахами су тако предквалификациони турнир у Аргентини завршили са четири победе, две над домаћом селекцијом и по једном против Кубе и Уругваја.

Први пут доспели су у ситуацију да имају шансу за пласман на Олимпијске игре, а сада се налазе на корак од тога.

Предквалификационе турнире за Олимпијске игре су освојили Камерун у Африци, Бахреин у Азији и Хрватска и Пољска у Европи.

Ове селекције ће са још 19 репрезентација наредног лета играти четири квалификациона турнира чији ће се победници пласирати на Олимпијске игре 2024.

image