Спорт

Салах вратио снагу Ливерпулу - решио дерби против Тотенхема

Фудбалери Ливерпула стигли су до вредног тријумфа на гостовању у Лондону.
Салах вратио снагу Ливерпулу - решио дерби против ТотенхемаGettyimages.ru © Catherine Ivill

Фудбалери Ливерпула коначно су уписали тријумф у Премијер лиги, пошто су у недељу увече у дербију 15. кола савладали Тотенхем 2:1.

Јунак победе „редса“ био је Мохамед Салах, који је са два поготка у првом полувремену донео Ливерпулу велику и, испоставиће се, недостижну предност.

Ливерпул је после важне победе 2:0 против Наполија у Лиги шампиона протекле седмице успео да после два узастопна пораза у домаћем шампионату коначно стигне до нова три бода и тако скочи на осму позицију на табели.

У тиму Јиргена Клопа одлично се показао и Дарвин Нуњез, летошње појачање клуба, који је асистирао Салаху за први погодак, док је Хари Кејн у другом делу игре успео само да смањи заостатак Тотенхема и да наду у повратак у игру.

То се на крају није десило, па је тим Антонија Контеа уписао већ трећи пораз у Премијер лиги у последња четири сусрета. Ипак, захваљујући резултатима из ранијег дела сезоне, али и поразу Манчестер јунајтеда против Астон Виле (1:3), успели су да задрже четврто место са 26 освојених бодова.

Ливерпул у наредном колу 12. новембра дочекује Саутемптон, док ће истог дана Тотенхем угостити Лидс.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner