Спорт

"Орлови" сада стрепе и за пролаз даље – шта треба Србији за прво место у групи?

Кошаркаши Србије су поразом од Италије резултатом 78:76 у првом мечу друге фазе Светског првенства закомпликовали себи ситуацију што се тиче проласка у четвртфинале са прве позиције
"Орлови" сада стрепе и за пролаз даље – шта треба Србији за прво место у групи?© FIBA

Поред тога, "орлови" су дошли у ситуацију да евентуалним поразом од Доминиканске Републике остану без пласмана у четвртфинале.

Да би наши кошаркаши прошли као првопласирани из групе у четвртфинале, потребно је да у недељу победе Доминиканску Републику, и да се надају чуду Порторика у дуелу са Италијом.

У том случају, Србија би била прва у групи, а Порторико други.

У другом случају, уколико Србија победи Доминиканску Републику, а Италија оправда улогу фаворита против Порторика, "азури" ће у четвртфинале са прве позиције, а "орлови" са друге.

То би значило и вероватни дуел са Сједињеним Америчким Државама пре финала.

Уколико Србија забележи пораз у недељу, затвориће себи врата ка четвртфиналу, самим ти и ка директном пласману на Олимпијске игре у Паризу следеће године.

Доминиканска Република после пораза од Порторика, и даље као првопласирана може да прође у наредну фазу такмичења.

Потребно је само да савладају наш тим у недељу, исход другог сусрета не би утицао на њихово прво место.

Прво место у И групи је веома значајно јер практично гарантује извегавање главног фаворита за злато, селекције САД све до финала, све под условом да Американци у недељу оправдају улогу фаворита и савладају Литванију.

image