Спорт

Стојковић: Новак, Ивана, кошаркаши, одбојкашице... Ми морамо то да наставимо!

Србија у четвртак од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" дочекује Мађаре, а због казне УЕФА, на трибинама ће бити само деца до 14 година
Стојковић: Новак, Ивана, кошаркаши, одбојкашице... Ми морамо то да наставимо!© M.M./ATAImages

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић уочи утакмице против Мађарске у квалификацијама за Европско првенство 2024. године рекао да екипа верује да може да победи још једног јаког противника.

"Имамо велики респект према Мађарима, према њиховом квалитету и енормном напретку у последњих неколико година, али са друге стране верујемо у наш квалитет и оно што можемо да пружимо на терену и очекујем праву такмичарску утакмицу, рекао је Стојковић на конференцији за медије.

"Не знамо како ће играти Мађари, али знам како ће Србија. То је мој посао. Задовољан сам оним што сам видео у претходна три дана. Изузетна мотивисаност и расположење, то ми пуно значи. Играчи су дошли са осмехом. Посебно ме радује здравствени билтен. Сви играчи су спремни за меч."

Селектор је додао да меч сигурно није кључни када је у питању пласман на ЕУРО, али да је врло важан – јесте.

Капитен Душан Тадић рекао је да је стање у групи је очеквано, јер су Србија и Мађарска на водећим позицијама.

"Ми желимо да стално побеђујемо, некад је то могуће, некад није. Наш циљ је да се пласирамо на Европско првенство. Жарко желимо да остваримо тај резултат", истакао је Тадић.

Он се присетио мечева две селекције у Лиги нација.

"Они су у Београду били за нијансу бољи и победили, код њих смо ми доминирали. Откад је Пикси селектор ми се питамо и тако ће и бити", рекао је Тадић, који би против Литваније требало да одигра 100. утакмицу за Србију.

На питање колико му то значи, рекао је ништа посебно и да му је остао горак укус због неких ствари у прошлости, као и да је важније какав траг оставиш од бројки.

"Није ми битно колико наступа имаш, већ шта си оставио иза себе. Има играча који су одиграли 80 утакмица, па нису нигде играли, а имате и људе попут Славише Јокановића који има мислим 50 наступа (прецизније 63. прим. аут), а играо је и Европско и Светско. То је најбитније", јасан је Тадић.

Стојковић и Тадић честитали су српским спортистима на успесима последњих дана и изразили наду да ће и они наставити у истом стилу.

"Честитке кошаркашима и селектору Пешићу, није мала ствар бити у полуфиналу Светског првенства, честитке и одбојкашицама, то што су друге не мења ништа, наравно ту је и Новак, уз њега смо, он је национални херој, да не заборавимо и на нашу краљицу Ивану Вулету. Немамо избора, него да наставимо", поручио је Стојковић.

У другом мечу Г групе Литванија од 18 сати у Каунасу дочекује Црну Гору.

Мађарска и Србија воде на табели са по седам бодова, Црна Гора има четири, Бугарска два, а Литванија један бод.

image