Спорт

Потрес на Јадрану - Задар победио Звезду у Београду

Кошаркаши Задра приредили су огромно изненађење у шестом колу Јадранске лиге, пошто су у Београду савладали Црвену звезду резултатом 98:96 (27:19, 25:22, 25:23, 30:23).

Задар је одиграо најбољи меч ове године и направио највеће изненађење од старта сезоне. 

Гости су играли без најбољег играча - Луке Божића, али их то није спречило да дођу до прве победе над Звездом у Београду од 2010. године.

Најефикаснији у екипи Задра био је Антонио Јордано који је постигао 23 поена, а истакли су се и Дарио Дрежњак (22 поена) и Марко Рамљак, који је постигао 20 поена уз седам скокова.

У београдској екипи најбољи је био Бенџамин Бентил. Крилни центар је био близу дабл-дабл учинка, са 19 поена и девет скокова.

Тренер Црвене звезде, Влада Јовановић, изјавио је да он сноси кривицу за издање његове екипе.

„Честитам екипи Задра на победи и више него заслуженој. Дошли су овде без главног играча, Луке Божића. Ми смо изгледа помислили да ће они да се предају и кренули смо утакмицу тако. Без енергије и концентрације. Нисмо нашли решења за њихову ужу одбрану. Превише пута смо шутнули за три поена. Нападали су нас у леђа скоро целу утакмицу и правили нам проблеме. Ово је тежак пораз за нас“, изјавио је тренер црвено-белих после утакмице.

Црвена звезда је тренутно пета на табели са четири победе и једним поразом, док је Задар трећи са четири победе и два пораза.

Црвено-бели у наредном колу дочекују Цибону, док ће екипа Задра угостити подгоричку Будућност.

Standings provided by Sofascore

image