Спорт

Богдановић: Финале мора још боље, Аврамовић је два дана скаутирао како да украде лопту Александеру

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић, по пласману у финале Мундобаскета изјавио је да су "орлови" одиграли још бољи меч у односу на онај са Литванијом, али да посао још увек није готов

Србија се први пут после девет година пласирала у финале Светског првенства у кошарци.

Изабраници Светислава Пешића почистили су селекцију Канаде са 95:86 и тако осигурали медаљу на Мундобаскету у Манили.

Након меча, Богдан Богдановић изјавио је да се одиграло на изузетно високом нивоу.

"Ово је била још боља утакмица у односу на ону против Литванје, поготово дефанзивно. Радило се о још јачој офанзиној екипи и морали смо да будемо још опрезнији и спремнији", изјавио је капитен "орлова" након меча.

Богдановић је истакао је велику борбеност сваког појединца у репрезентацији Србије.

"Свака част момцима, одиграли смо извандредну утакмицу. Захтевно је било, трчали су и нападали са свих страна, играли смо посебну одбрану на Гилџијус Александеру. Он је свима давао по 30 поена, не знам колико је нама, али није 30", додаје Богдан.

Најбољи стрелац Србије причао је и о посвећености детаљима и припреми утакмица.

"Свака част сваком момку, а посебно онима који су имали посебне дефанзивне задатке. Добрић је улазио јако у дуел са Гилџијусом Александером, а успевао на другој страни да нам донесе много поена. Алекса Аврамовић је два дана скаутирао како да најбољем противничком играчу украде лопту и ето успео је", уз смех је открио Богдан.

Богдановић је истакао да још увек нема места за славље.

"Нема шта да се слави, вечерас ће бити телефони, породица и друштвене мреже, а сутра је нови дан и нова прилика за рад. Драго ми је да побеђујемо, драго ми је да смо велика породица", закључио је Богдан Богдановић.

image