Спорт

Мари: Новак се неће зауставити на броју 24, он је невероватан!

Британац Енди Мари сматра да је Новак Ђоковић, тријумфом на Ју-Ес опену у Њујорку, још једном доказао да је најбољи тенисер света
Мари: Новак се неће зауставити на броју 24, он је невероватан!Getty © Clive Brunskill

Ђоковић је пре два дана освојио Ју-Ес опен, пошто је у финалу победио Руса Данила Медведева 6:3, 7:6 (7:5), 6:3 и тако стигао до 24. гренд слем трофеја.

Мари каже да ће Ђоковић доминирати тенисом у наредним годинама.

"На младим тенисерима је да гурају Ђоковића и да га престигну. Међутим, не изгледа да ће се то догодити. Новак је дуго невероватан играч, као Роџер Федерер и Рафа Надал, то је дуговечност и колико дуго су сви то могли да раде", рекао је Мари, преноси Би-Би-Си.

Ђоковић је ове сезоне освојио Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен, док је у финалу Вимблдона поражен од Карлоса Алкараза.

"Ђоковић је у недељу доказао да је најбољи играч на свету. Као што сам већ рекао на младим тенисерима је да напредују и да га престигну. Мислим да се Новак неће зауставити на 24 гренд слем трофеја."

Британски тенисер је навео да ће Алкараз ускоро достићи Ђоковићев ниво игре.

"Физички, мотивација, да се неко попут Алкараза још побољша. Шпанац је невероватан играч, он је бриљантан, али радити оно што Новак ради је другачије. Није исто као када то радите 15-20 недеља годишње као што Новак ради, сваки пут када изађе на терен. Мислим да ће Алкараз ускоро достићи тај ниво, али сматрам да ово није последњи гренд слем који ће Новак да освоји", закључио је Мари.

image
VV inauguration
banner