Спорт

Селектор не води зета на Светско првенство иако је међу најбољим играчима

Занимљива и необична ситуација одиграла се у националном тиму Аустралије, уочи Мундијала у Катару.
Селектор не води зета на Светско првенство иако је међу најбољим играчимаGettyimages.ru © Stringer/Bradley Kanaris

Селектор Аустралије Грејем Арнолд саопштио је у уторак списак фудбалера који ће играти на Светском првенству у Катару, а највише пажње привукла је његова одлука да међу 26 играча не позове свог зета.

На списку путника нема Трента Сејнсбурија, једног од најбољих играча селекције Аустралије, а иначе играча који је ожењен Арнолдовом ћерком.

Сејнсбури (30) је стандардни репрезентативац Аустралије и са 61 наступом би био трећи најискуснији играч "сокеруса" иза голмана Метјуа Рајана и нападача Метјуа Лекија.

Многи су мислили да је Сејнсбуријево место у екипи сигурно, јер је 2017. године оженио Арнолдову ћерку Елису, с којом има и двоје деце. Али Арнолд се водио старом народном изреком "ни по бабу, ни по стричевима", па је одлучио да изостави зета јер у последње време није играо.

Сејнсбури, који је у неколико наврата био и капитен Аустралије, игра управо у Катару, где наступа у дресу Ал Вакре. Ипак, Мундијал у тој земљи гледаће с трибина.

"Ово је била веома тешка одлука за мене. Причао сам с Трентом о свему и објаснио му да је он ван форме, а играчи попут Соутара и Роулеса су у одличним формама и заслужили су да буду на Светском првенству. Трент је разумео у каквој сам ситуацији, а не знам да ли се наљутио. Но, урадио сам једину исправну ствар", поручио је Арнолд.

Аустралија ће на Светском првенству играти у групи Д са селекцијама Француске, Туниса и Данске.

image
VV inauguration
banner