Спорт

УЕФА и најјаче лиге једногласно против оснивања Суперлиге

Челници Европске фудбалске уније и најјачих европских лига састали су се у Ниону са представницима компаније "А22 Спортс менаџмент", која стоји иза пројекта оснивања европске Суперлиге и још једном одбацили идеју о оснивању новог такмичења.
УЕФА и најјаче лиге једногласно против оснивања СуперлигеGettyimages.ru © Harold Cunningham

Састанку су присуствовали председник УЕФА Александар Чеферин, званичници европских клубова и лига, као и представници Удружења навијача и Синдиката фудбалера (ФИФПРО).

Другу страну су представљали извршни директор компаније "А22 Спортс менаџмент" Бернд Рајхарт, Анас Лаграри и Џон Хан.

"У складу са јединством европског фудбала, УЕФА и фудбалски актери који учествују још једном су једногласно током расправе одбацили образложење пројекта као што је Суперлига", наводи се у саопштењу УЕФА.

Реал, Барселона и Јувентус били су међу 12 клубова који су у априлу прошле године најавили оснивање Суперлиге.

Након притиска навијача и љубитеља фудбала, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Арсенал, Ливерпул, Челси, Тотенхем, Интер, Милан и Атлетико Мадрид, одлучили су да се повуку из овог пројекта.

"Учесници су са изненађењем примили к знању тврдње генералног директора 'А22 Спортс менаџмент' да ова компанија не представља ниједан клуб ни у ком својству, укључујући и три клуба који настављају да отворено подржавају пројекат", додала је УЕФА.

Енглески клубови нису учествовали на састанку, јер морају да присуствују седници акционара Премијер лиге, наводи УЕФА.

Рајхарт, бивши извршни директор медијске компаније РТЛ, именован је прошлог месеца за новог генералног директора компаније "А22 Спортс менаџмент".

image
VV inauguration
banner