Спорт

Наставља се посртање Челсија, "плавцима" се смеши нова дебакл сезона

Након катастрофалне прошле сезоне у којој нису успели да се домогну Европе, настављено је посртање лондонског великана и на почетку нове
Наставља се посртање Челсија, "плавцима" се смеши нова дебакл сезонаGetty © Justin Setterfield

Фудбалери Челсија поново нису победили и у петом колу Премијер лиге одиграли су нерешено без голова на гостовању код Борнмута (0:0).

"Плавци" су били офанзивнији тим на "Виталити стадиону", имали неколико добрих прилика, али нису успели да пробију бедем домаћина.

Најближи поготку били су Николас Џексон, Конор Галагер, Рахим Стерлинг и Кол Палмер.

Тако су наставили са веома лошим резултатима од почетка сезоне, упркос томе што је тим преузео Маурисио Покетино и најавио велике амбиције.

Аргентински стручњак је од доласка на "Стамфорд бриџ" забележио само две победе, једну у Премијер лиги, уз по два пораза и ремија.

Челси се тренутно налази на 14. месту са само пет бодова, два више од данашњег противника.

Клуб који је шест пута био шампион Енглеске, од тога пет титула освојио у 21. веку, могао би поново да тавори на средини табеле као што је то био случај у прошлој сезони.

Тада су под вођством Томаса Тухела и Грејема Потера завршили на 12. позицији и у овој ће играти само домаћа такмичења.

И у играчком кадру направљени су велики резови, тим је потпуно промењен, а од доласка новог власника Тода Болија, пре нешто више од годину дана, потрошено је више од милијарду фунти на појачања.

Челси у следећем колу игра против захуктале Астон Виле на свом терену.

image