Спорт

Партизан напада први трофеј у сезони у Подгорици

Црно-бели желе да у нову сезону уђу са освојеним трофејом
Партизан напада први трофеј у сезони у Подгорици© TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

У Подгорици ће се од 18. до 20. септембра одржати турнир Супекупа АБА лиге, а за трофеј ће се борити осам најбољих тимова регионалног такмичења изузев Црвене звезде.

Црвено-бели су поручили да су пре одлуке да се игра Суперкуп већ испланирали учешћа на међународним пријатељским турнирима, а вероватно се иза свега крије и сукоб на нивоу клуб - управа лиге.

Зато ће Партизан бити апсолутни фаворит за први пехар у сезони, док ће му главни конкуренти бити домаћин Будућност и Цедевита, а своју шансу за добар резултат ће тражити и Мега, ФМП, Игокеа, Задар и Студентски центар.

У претходна три издања овог купа која су играна од 2017. до 2019. године по један трофеј су освојили Цедевита, Црвена звезда и Партизан који је и последњи освајач пехара, а такмичење се игра по куп систему где осам тимова играју на испадање до коначног победника.

Парови и распоред мечева

12.00 Цедевита – Игокеа

15.00 Партизан – Мега

18.00 Будућност – Задар

21.00 ФМП – Дерби

Полуфинале, 19. септембар

Цедевита/Игокеа – Партизан/Мега

Будућност/Задар – ФМП/Дерби

Партизану ће први ривал бити екипа Меге. То ће бити прилика да неки од највећих талената српске кошарке, попут Николе Топића, играју против једног од кандидата за Фајнал-фор Евролиге.

Победник тог дуела у полуфиналу игра против бољег из меча Цедевита – Игокеа.

То значи да би у полуфиналу у уторак могли да гледамо дерби између Партизана и Цедевите.

Други део жреба као фаворит предводи Будућност. Подгоричани су реконструисали екипу и довели нека озбиљна појачања попут Флечера Мекгија који се истакао у Студентском центру.

Њима ће противник бити екипа Задра, којој је највећи плус што је овог лета успела да у својим редовима задржи Луку Божића.

Најнеизвеснији меч би требало да играју ФМП и Студентски центар.

image