Спорт

Помешана осећања Омрија Глазера – рекорд Лиге шампиона, али и велики кикс за гол Ситија

Голман Црвене звезде Омри Глазер постао је рекордер Лиге шампиона
Помешана осећања Омрија Глазера – рекорд Лиге шампиона, али и велики кикс за гол СитијаGetty © Shaun Botterill

Глазер је у поразу од Манчестер Ситија (3:1) имао чак 13 одбрана, објавили су специјализовани портали за статистику.

Он је феноменално бранио у већем делу меча на стадиону "Етихад" и био најзаслужнији што је Звезда на полувреме отишла са предношћу од 1:0.

Међутим, имао је несрећу да у 60. минуту киксне и омогући Хулијану Алварезу да постигне гол из слободног ударца, док је код преостала два гола био без шанси да одбрани.

"Не знам колико сам одбрана имао. Разочаран сам због другог гола, морао сам да реагујем боље, док сам са друге стране срећан због великог броја одбрана", рекао је Глазер.

Израелац је на листи по броју одбрана престигао Фернанда Муслеру који је имао 12 одбрана на мечу Галатасарај – Реал Мадрид, који је одигран 22. октобра 2019. године.

"Играли смо против невероватне екипе, која ствара много шанси. Дали смо и више од 100 одсто, а можда смо могли и до бољег резултата."

Наш први циљ био је да покажемо добру реакцију после пораза у првенству од Чукаричког, додао је Глазер.

"Били смо свесни да је Манчестер сити невероватно квалитетна екипа, али смо срећни што на овом нивоу можемо да покажемо да имамо квалитет. Желимо да бележимо добре резултате у групи. Овога пута смо успели да зауставимо (Ерлинга) Холанда, али ћемо морати да зауставимо и остале",  закључио је Глазер.

У групи голмана са по 11 одбрана у Лиги шампиона је и доскорашњи капитен Црвене звезде Милан Борјан, који је толико заустављених удараца имао у поразу 6:1 од Пари Сен Жермена, 3. октобра 2018. године.

image