Спорт

Комесар НБА лиге се састао са проблематичним Ирвингом

Звезда Бруклин нетса Кајри Ирвинг и комесар НБА лиге Адам Силвер, састали су се у циљу решавања суспензије америчког кошаркаша због "промоције антисемитизма".
Комесар НБА лиге се састао са проблематичним ИрвингомGettyimages.ru © Dustin Satloff

Наставља се драма везана за Кајрија Ирвинга и НБА лигу.

Звезда Бруклина, прошле сезоне у центру пажње била је због невакцинисања на коронавирус, због чега је Ирвинг пропустио огроман део утакмица.

Кајри је потом желео да напусти Бруклин путем трејда, али нити су Нетси наишли на задовољавајући "пакет", нити је било клубова који би Ирвингу гарантовали дугорочнију сарадњу.

Када је било очигледно да ће остати у Бруклину, десила се епизода са антисемитизмом.

Наиме, Ирвинг је поделио документарац који су челни људи Бруклина и НБА лиге окарактерисали као промоцију антисемитизма.

Нетси су потом суспендовали Ирвинга и задали му неколико задатака извињења, пре него што амерички кошаркаш може поново да заигра за ту франшизу.

Кајри се потом у понедељак састао са комесаром НБА лиге, Адамом Силвером.

Како преносе добро обавештени медији у САД (И-Ес-Пи-Ен и Атлетик), састанак је био продуктиван и ишао у правцу како би играч и клуб могли да наставе даље.

Није познато хоће ли и колико дуго ће Ирвинг бити члан Бруклина у наставку сезоне, а постојало је и гласина да би амерички кошаркаш могао да оконча каријеру у 30. години живота.

Ипак, након поменутог састанка, постоје назнаке да би Ирвинг могао да остане у Нетсима и заједно са Дурентом, поново покуша да нападне трофеј како Источне конференције, тако и читаве НБА лиге.

image