Спорт

Федерер: Ђоковић је поново исписао историју, тенису тренутно иде добро

Легендарни Швајцарац је говорио о тренутном стању у светском тенису
Федерер: Ђоковић је поново исписао историју, тенису тренутно иде доброGetty © Clive Brunskill / Staff

Роџер Федерер је стигао у Ванкувер уочи почетка новог издања Лејвер купа, егзибиционог турнира чији је и сам суоснивач. Том приликом је говорио о смени генерација у тенису.

Он је нарочито одушевљен двома младих такмичара, Карлосом Алкаразом и Коко Гоф, који су освајали гренд слемове у протеклих неколико месеци.

"Тенису тренутно иде добро. Погледајте Коко Гоф и шта је урадила на Ју-Ес опену. То је било веома специјално и јединствено. Она је невероватна", истакао је Федерер у разговору за "Јуроспорт" и потом се осврнуо и на мушки тенис.

"Са мушке стране, проживљавамо неке сјајне моменте. Новак је поново исписао историју, Алкараз освојио Вимблдон, Медведев играо сјајно у Њујорку. Постоји доста младих играча који тек долазе, против којих ја уопште нисам играо, Руне, Синер, Алкараз. Нажалост, нисам могао да играм против свих њих. Њихова будућност је светла. Игра ће наставити да се развија и добра ствар је да уживам гледајући је и пратећи резултате."

Говорио је и о томе како проводи време у пензији.

"Мислио сам да када престанем да играм нећу имати шта да радим. Није тако. И даље сам веома заузет са свим својим партнерима, такође путујем пуно са фондацијом. Био сам у Африци по прву пут, у Лесоту са породицом. Такође, посвећен сам дизајнирању патика, одеће и тениских рекета. У потпуности сам укључен и веома срећан када постоји неки нови пројекат за мене", закључио је Федерер.

image