Спорт

Надал после прозивки ипак признао: Ђоковић је најбољи у историји

Један од највећих тенисера свих времена последњих дана дигао буру у јавности својим изјавама и није баш показао превелико поштовање према великом ривалу
Надал после прозивки ипак признао: Ђоковић је најбољи у историјиGetty © Julian Finney

Рафаел Надал прво је у интервјуу за "Мовистар" изјавио је да би Новак Ђоковић био фрустриран да га није престигао по броју гренд слем титула.

Ђоковић је то учинио баш на Рафином омиљеном турниру – Ролан Гаросу, када се осамио на првом месту вечне ранг-листе.

Два месеца касније, после титуле на Ју-Ес опену, стоји сам на врху са 24 гренд слем пехара, два више од Шпанца.

Међутим, "бик са Мајорке" је и сам морао да призна да у историји "белог спорта" не постоји бољи играч од Новака.

"Бројке су бројке, статистика је неумољива и у том смислу Новак има боље бројке од мојих, то је неспорно", почео је Надал у интервјуу за шпански "Ас".

"Немам довољно велики его да бих покушао да прикријем стварност или је представим другачијом. Ово је истина. Остало су укуси, инспирација, начин тумачења, да ли вам се један или други више допадају. Што се тиче титула, Ђоковић је најбољи у историји и ту нема шта да се расправља."

Додаје да му успеси српског тенисера не изазивају никакву фрустрацију и да је задовољан оним што је постигао.

"Честитам Ђоковићу на свему што постиже. Рекао сам то кад сам био тенисер који је освојио највише слемова, говорио исто када смо били изједначени и кажем то сада када сам у заостатку. Нећу бити тај који покушава, кроз личну борбу, да пожели да буде оно што није."

Он верује да је Карлос Алкараз једини прави противник Ђоковића.

"Карлос је донедавно био број један у свету. Иако је веома млад, тренутно је практично једини ривал Ђоковићу. Корак изнад осталих. Мој осећај је да исход меча зависи од њега у 90 одсто случајева. У том смислу, оно што се десило на Вимблдону ме није изненадило. Реалност је да је фантастично за спорт и тенис да има неког попут њега, ко толико времена посвећује себи", закључио је Надал.

Шпанац је повратак на АТП тур најавио на Аустралијан опену следеће сезоне, која би требало да му буде последња у професионалној каријери.

image
VV inauguration
banner