Спорт

Скандал - навијачи Ајакса направили хаос, прекинут дерби Холандије!

Утакмица Ајакс - Фејенорд прекинута је због инцидената домаћих навијача приликом убедљивог вођства гостујућег тима
Скандал - навијачи Ајакса направили хаос, прекинут дерби Холандије!© Twitter / screenshot / @lbertozzi

Недеља је дан за велике фудбалске дербије. У Лондону играју Арсенал и Тотенхем, у Мадриду Атлетико против Реала, али утакмица холандског "Класикера" између Ајакса и Фејенорда је - прекинута.

Највећи дерби холандског фудбала прекинут је почетком другог полувремена минуту због убацивања бакљи на терен од стране навијача Ајакса.

Меч на "Јохан Кројф" арени није ишао у корист Ајакса, пошто су гости из Ротердама водили 3:0 већ у првом полувремену. То се нимало није допало домаћим навијачима који су убацили неколико бакљи на терен, па је судија истог тренутка послао играче у свлачионицу.

Тај сусрет је у међувремену и званично отказан и према информацијама из Холандије, неће се више настављати током дана.

Ово је још један показатељ да ситуација у Ајаксу није ни изблиза добра, пошто њихова екипа није конкурентна да се бори за титулу. Ајакс има само једну победу у првих пет кола и налазе се врло близу зоне испадања, што је за највећи холандски клуб права катастрофа.

Осим тога, навијачи Ајакса су почели да нереде праве и унутар самог стадиона, незадовољни резултатима екипе на почетку сезоне:

Након меча је велика гужва настала и испред стадиона, где је морала да реагује полиција, а том приликом су чак били употребљени и сузавци, како би се навијачи разбежали са те локације.

Остаје да се види на који начин ће клуб из Амстердама бити кажњен због дешавања током недељног "Класикера".

image
VV inauguration
banner