Спорт

Осимен: Нећу дозволити никоме да ме посвађа са навијачима Наполија

Фудбалер Наполија Виктор Осимен огласио се саопштењем у којем тврди да никоме неће да дозволи да га посвађа са клубом и навијачима
Осимен: Нећу дозволити никоме да ме посвађа са навијачима НаполијаGetty © Francesco Pecoraro / Stringer

Бура у Напуљу траје после потеза нигеријског репрезентативца на утакмици са Болоњом прошле седмице, која је завршена 0:0.

Нигеријски фудбалер је промашио пенал на овом мечу, а потом се вербално сукобио са Гарсијом који га је извео, да би се потом извинио за свој поступак.

Наполи је потом на "Тиктоку" објавио подругљив видео, на којем се види како Осимен промашује једанаестерац.

Менаџер фудбалера Роберто Календа запретио је потом тужбом, пошто је сматрао да је клуб из Напуља исмевао Осимена на друштвеним мрежама.

"Долазак у град Напуљ 2020. године за мене је био дивна одлука. Људи из Напуља су ми пружили много љубави и доброте и ником нећу дозволити да стане између нас. Љубав према грбу се не доводи у питање, и дрес носим с поносом", написао је Осимен на друштвеним мрежама и додао:

"Имам много пријатеља Наполитанаца, који су постали део моје породице. Ценим и сву подршку Нигеријаца што су дигли глас и стали уз мене. Наставимо да ширимо јединство, поштовање и разумевање. Напред, Наполи заувек."

Нигеријски фудбалер је на лето 2020. године из Лила прешао у Наполи за клупски рекорд од 81,3 милиона евра и био је један од најзаслужнијих за освајање титуле прошле сезоне, пошто је постигао 26 голова у 32 утакмице у Серији А.

image