Спорт

Црвена звезда организује бесплатну школу тениса за децу

Тениски клуб Црвена звезда организује до краја октобра бесплатну школу тениса за децу на теренима на Карабурми
Црвена звезда организује бесплатну школу тениса за децу© TK CZ

У саопштењу је наведено да је свечано отварање бесплатне школе тениса окупило велики број малишана, који су прве тениске кораке направили на терену на којем је и најбољи играч свих времена - Новак Ђоковић - освојио прву профи титулу.

"Фокусирајући се на игру, развој карактера заговарајући индивидуалне изазове, оснажићемо децу да се развијају и расту сопственим темпом што ће изградити основу за будуће успехе на терену и ван њега. Бесплатни тениски програм тениског клуба Црвена звезда фокусиран је на развој и извршење свеобухватног плана пројекта који се фокусира на пружање висококвалитетних програма после школе, уз модификовану опрему за промовисање раног успеха у постизању циљева служења, окупљања и играња, без обзира на способности у овом доживотном спорту", рекао је директор Тениског клуба Црвена звезда Слободан Војиновић.

"Дугорочна визија тениског програма Звезде је да гарантује да свако дете школског узраста у Београду има прилику да игра тенис кроз систем који смо направили. Београд је глобални град, пун разноликости и могућности, Звезда има богату историју тениса и дом је велики шампиона нашег тениса. Заједно смо моћна снага добра. Ова инвестиција у децу у Београду ће нам помоћи да изградимо следећу генерацију шампиона, ово је улагање у будућност тениског спорта на нашим просторима", објаснио је Војиновић.

Бесплатни програм тениса на "Звезди" учи малишане о значају редовне физичке активности, општој физичкој писмености и покретљивости.

"Позивамо децу и родитеље да дођу и окушају се у тениској игри, да изграде своје вештине у забавном, пријатељском и пријатном окружењу. Наши тренери су национално акредитовани и често ажурирају своје вештине и знања како би пружили најбоље могуће лекције. Наши тренери уче децу како да играју тенис, као и другим вредним вештинама координације. Деца која имају часове тениса граде своје самопоуздање док уче како да побеђују и губе, бонтон, отпорност, дисциплину и друге животне вештине", истакао је Војиновић.

На теренима ТК Црвена звезда у првој половини октобра биће одржана четири УТР професионална турнира (по два мушка и два женска) са укупним наградним фондом 100.000 долара.

image