Спорт

Објављен аудио снимак ВАР собе током поништеног гола Ливерпула

Судијски одбор Премијер лиге (ПГМОЛ) је објавио аудио снимке из ВАР студија са меча Тотенхема и Ливерпула, у којем је гостима поништен регуларан погодак Луиса Дијаза
Објављен аудио снимак ВАР собе током поништеног гола ЛиверпулаGetty © Ryan Pierse

Велики скандал тресе Премијер лигу, везан за катастрофалну судијску грешку да не призна регуларан погодак Ливерпула у мечу са Тотенхемом.

"Црвени" су издали саопштење у којем су тражили да се објави аудио снимак, како би се потврдила грешка која је евидентно направљена.

Из аудио снимка се може утврдити да су у ВАР соби закаснили са објавом да се заустави утакмица, како би се исправила погрешна одлука о поништавању гола.

Судијска комисија издала је ново саопштење:

"Можемо да потврдимо да смо прегледали снимак околности који је водио ка томе да гол Луиса Дијаса буде неправилно поништен због офсајда у мечу Премијер лиге између Тотенхема и Ливерпула. Признајемо да су стандарди били испод очекиваних и признали смо грешку Ливерпулу одмах после утакмице. Детаљан извештај, икључујући и кључна сазнања и одмах преузете акције, уз аудио снимак између судија на терену и ВАР тима прослеђен је Премијер лиги, која је то поделила са Ливерпулом и свим осталим клубовима", стоји између осталог у саопштењу.

Судије у ВАР соби које су направиле грешку, суспендоване су у наредном, осмом колу Премијер лиге.

image