Спорт

Пикси има лошу вест за Србију: Влаховић пропушта Мађарску и Црну Гору, потребни су ми ратници

Фудбалска репрезентација Србије окупила се у понедељак уочи кључних утакмица у квалификацијама за Европско првенство у Немачкој 2024. године.
Пикси има лошу вест за Србију: Влаховић пропушта Мађарску и Црну Гору, потребни су ми ратници© Tanjug / Strahinja Aćimović

"Орлове" у суботу очекује гостовање у Мађарској у Будимпешти, док ће наредног уторка угостити Црну Гору у Београду.

Селектор Драган Стојковић Пикси имао је и лоше вести за национални тим на конференцији за медије, откривши да због повреде неће моћи да рачуна на Душана Влаховића.

"Што се тиче здравственог билтена, Влаховић је отпао са списка и није у конкуренцији за тим. Има болове у доњем делу леђа. Имали смо ту информацију још прошле недеље, био сам у контакту са њим, као и наш доктор", објавио је селектор и казао је да је Дарко Лазовић такође имао проблема са повредом.

"Размишљам већ месец дана о овој утакмици, сва моја концентрација је усмерена на тај меч. Да ли мења планове или не, морате да буде свесни да ниједан селектор не воли када су му играчи повређени. Тако је било у Бугарској, када су тројица била повређена што је било негативно по нас и то морате да прихватите на крају. У тренутку када Влаховић није играо за Јувентус наравно да сам као тренер био забринут, онда прође једна, друга недеља и схватио сам да га немам. Наравно да нам је жао што није са нама, врхунски нападач, и његове повреде брину јер је млад играч а има проблеме са леђима, препонама... Није нормално, али морамо да прихватимо да је то тако", рекао је Стојковић.

Селектор Србије је уверен да ће се његова екипа пласирати на друго узастопно велико такмичење.

"Даћемо све од себе да из утакмице у утакмицу будемо што бољи. Немамо дилему, улазимо у завршну фазу и финале квалификација, и ово је од невероватне важности за нас. Ми одлучујемо о нашој судбини и ово је први пут од када сам ја селектор да мени не требају фудбалери, већ ратници. Не да би ратовали, већ били ментално јаки", рекао је селектор Стојковић.

image