Спорт

Левандовски предводи Пољску, на Мундијал не иде везиста из Премијер лиге

Позната су имена 26 фудбалера који ће представљати Пољску на Светском првенству у Катару, а изненађење је непозивање играча Лидса матеуша Клиха.
Левандовски предводи Пољску, на Мундијал не иде везиста из Премијер лигеGettyimages.ru © Martin Rose

Селектор фудбалске репрезентације Пољске Чешлав Михнијевич саопштио је списак од 26 играча који ће наступити на предстојећем Светском првенству у Катару.

"Ово је најтежи тренутак у мојој тренерској каријери. Биле су то одлуке утемељене на вишеструким анализама. За сваку моју одлуку могу да кажем да је била најтежа. Било је оних који су играли кључне улоге у прошлим квалификацијама, европским првенствима, светским првенствима. Ово је најбољи избор који сам могао да направим", рекао је Михнијевич за пољске медије.

Највеће изненађење је изостанак везног фудбалера Лидса Матеуша Клиха.ж

"Једноставно није било места за још једног везног фудбалера", рекао је селектор Пољске.

Михнијевич је рекао да ће 14. новембра доставити коначан списак од 26 фудбалера Међународној фудбалској федерацији (ФИФА) због ризика од потенцијалних повреда неког од кандидата за Светско првенство до краја недеље.

Пољска ће на Мундијалу у Катару, који почиње 20. новембра, играти против Мексика, Саудијске Арабије и Аргентине. На списку се налазе:

Голмани: Војчех Шчесни (Јувентус), Бартломеј Драговски (Специа), Лукаш Скорупски (Болоња),

Одбрана: Јан Беднарек (Астон Вила), Камил Глик (Беневенто), Роберт Гумни (Аугсбург), Артур Једрзејчик (Легија), Јакуб Кивиор (Специа), Матеуш Витешка (Клермон), Бартош Берешински (Сампдорија), Мети Кеш (Астон Вила), Никола Залевски (Рома),

Средњи ред: Кристијан Биелик (Бирмингем), Прземислав Франковски (Ленс), Камил Гросицки (Погон Шћећин), Грзегорж Криховијак (Ал-Шабаб), Јакуб Камински (Волфсбург), Михал Скорас (Лех Познањ), Дамијан Шимански (АЕК), Себастијан Шимански (Фејенорд), Пјотр Зиелински (Наполи), Шимон Зурковски (Фиорентина),

Напад: Роберт Левандовски (Барселона), Аркадиуш Милик (Јувентус), Кшиштоф Пиатек (Салернитана), Карол Свидерски (Шарлот).

image
VV inauguration
banner