Спорт

Прерани крај блиставе каријере - Еден Азар са 32 године отишао у пензију

Некадашњи фудбалски репрезентативац Белгије Еден Азар саопштио је у уторак да је завршио играчку каријеру
Прерани крај блиставе каријере - Еден Азар са 32 године отишао у пензијуGetty © Michael Regan / Staff

"Морате да слушате себе и у право време да кажете стоп. После 16 година и више од 700 одиграних утакмица, одлучио сам да завршим каријеру професионалног фудбалера. Успео сам да остварим свој сан, играо сам и забављао се на многим теренима широм света. Током каријере имао сам срећу да упознам одличне менаџере, тренере и саиграче. Хвала свима на овим сјајним временима, сви ћете ми недостајати. Такође, желим да се захвалим Лилу, Челсију и Реалу. Хвала Фудбалском савезу Белгије и репрезентацији Белгије", написао је Азар на Инстаграму.

Белгијанац је подсетио да је одлучио да са тек 32 године заврши играчку каријеру, иако је пре неколико месеци тврдио да још увек не помишља на то.

"Посебно хвала мојој породици, мојим пријатељима, саветницима и људима који су ми били блиски у добрим и лошим временима. На крају, велико хвала вама, мојим навијачима, који сте ме пратили свих ових година и на охрабрењу свуда где сам играо. Сада је време да уживам са својим најмилијима и доживим нова искуства. Видимо се ускоро ван терена пријатељи моји", закључио је Азар.

Он је играчку каријеру почео у Тубизу, а потом је од 2005. до 2012. играо за Лил. Он је 2012. стигао у Челси, а седам година касније прешао је у мадридски Реал за 115.000.000 евра. Тамо није оправдао очекивања због проблема са формом и повредама. Он је за Реал од 2019. до јуна 2023. одиграо свега 76 утакмица и постигао је седам голова. Са мадридским клубом освојио је шест трофеја.

За репрезентацију Белгије наступио је на 122 меча и 33 пута се уписао у листу стрелаца, а од националног тима се опростио прошле године после Светског првенства у Катару.

image