Спорт

УЕФА ипак не враћа Русију на своја такмичења - под притиском опозвали одлуку

Иако су пре две седмице најавили да ће кадетске селекције моћи да учествују, УЕФА је сада одлучила да то не дозволи
УЕФА ипак не враћа Русију на своја такмичења - под притиском опозвали одлукуGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Извршни комитет Уније европских фудбалских асоцијација (УЕФА) поништио је одлуку да се руским омладинским тимовима који се састоје од играча млађих од 17 година дозволи учешће на међународним турнирима, јавља новинар "Скај њуза" Роб Херис на друштвеној мрежи "Икс".

УЕФА је рекла да 'не може бити пронађено техничко решење да се руским тимовима дозволи да играју', написао је поменути новинар, добро упућен у закулисна дешавања у европској кући фудбала.

"Индепендент" је раније објавио да је председник УЕФА Александар Чеферин био под притиском да се врати на то питање на састанку у Ниону овог уторка, због септембарске одлуке да дозволи наступ руским омладинским селекцијама.

Извршни комитет УЕФА је 26. септембра дозволио руским тимовима који се састоје од играча до 17 година да учествују на међународним турнирима. Претпостављало се да ће женске и мушке екипе утакмице играти без заставе, химне и не на територији Русије.

Суспензија одраслих руских тимова остаће на снази до окончања сукоба у Украјини. Енглеска, Пољска, Шведска, Данска, Летонија, Литванија и Норвешка рекле су да њихове репрезентације одбијају да играју против Руса.

image