Спорт

"Зборнаја" се полако враћа – заказана највећа пријатељска утакмица Русије од почетка санкција

Два дана пошто је потврђено да се млађе категорије враћају у Уефина такмичења, за руски национални тим стигла је још једна добра вест
"Зборнаја" се полако враћа – заказана највећа пријатељска утакмица Русије од почетка санкција© РИА Новости/Григорий Сысоев

Фудбалска репрезентација Русије одиграће пријатељску утакмицу са селекцијом Камеруна, потврђено је из Фудбалског савеза (РФУ).

"Зборнаја" ће у 12. октобра у Москви, на стадиону Динама "ВТБ арени", дочекати Камерунце, што ће бити највећи пријатељски дуел националне селекције од почетка санкција због рата у Украјини.

Генерални секретар РФУ Максим Митрофанов је ту информацију потврдио новинарима у престоници.

"Планирамо да одржимо два пријатељска меча у октобру, даћемо званичан коментар када они буду заказани. Не желим сада ништа да коментаришем, било би погрешно. Постоје различите информације, различити степени поузданости", изјавио је Митрофанов на питање да ли ће друга утакмица бити против Кеније.

Подсетимо, Светска фудбалска федерација (ФИФА) и Европска фудбалска унија (УЕФА) у фебруару прошле године у заједничком саопштењу потврдиле су избацивање репрезентације Русије и тамошњих клубова из међународних такмичења.

Од почетка санкција, руски фудбалери одиграли су укупно осам пријатељских утакмица.

Противници тиму Валерија Карпина били су Киргистан, Таџикистан, Узбекистан, Иран, Ирак, Катар и два пута У23 репрезентација Египта.

Два дана пре ове потврде из Уефе је стигла још једна добра вест, а она гласи да ће млађе категорије Русије моћи поново да учествују на такмичењима са својим вршњацима.

image
VV inauguration
banner