Спорт

УЕФА попустила после украјинске хистерије: Мажић ипак није био контролор суђења у Лиги шампиона

Политика је и овога пута умешала прсте у спорт, УЕФА још једном показала да не може да јој се одупре и промене су морале да буду направљене
УЕФА попустила после украјинске хистерије: Мажић ипак није био контролор суђења у Лиги шампиона© Antonio Ahel/ATAImages

Некадашњи српски судија Милорад Мажић ипак није био контролор суђења на утакмици другог кола Лиге шампиона између Антверпена и Шахтјора.

Мажић, који је од овог лета запослен у Фудбалском савезу Русије као председник Судијске комисије, склоњен је пре почетка сусрета и уместо њега је судије оцењивао Холанђанин Јан Вегереф.

Један од најцењенијих европских арбитара морао је да испашта јер су се Шахтјор, али и медији жалили, пошто је додељен човек који је запослен у ФС Русије, чији представници не могу да играју у европским такмичењима од почетка сукоба у Украјини.

Без обзира на чињеницу да контролор суђења нема апсолутно никакве везе са учесницима утакмице, 50-годишњак из Врбаса је своје место морао да уступи холандском колеги.

Тамошњи медији писали су да је недопустив потез УЕФА да изабере човека који је у јеку рата у Украјини пристао да зарађује новац у "терористичкој земљи" која је изопштена из већине спортских дешавања.

Правду на утакмици Антверпена и Шахтјора, која је завршена великим преокретом Украјинаца и победом од 3:2, делио је Словенац Раде Обреновић.

image