Спорт

Директор турнира открио: Надал и Кирјос играју на Аустралијан опену

Крег Тајли, директор првог гренд слем турнира у сезони, очекује Рафаела Надала и Ника Кирјоса на теренима у Мелбурну
Директор турнира открио: Надал и Кирјос играју на Аустралијан опену© Cameron Spencer

Надал је пропустио скоро целу сезону, а последњи пут је играо на Аустралијан опену у јануару ове године када је у другом колу изгубио од Мекензија Мекдоналда.

Он је потом саопштио да због операције кука неће играти до краја сезоне, а признао је и да има проблема са повредом стопала.

Шпански тенисер је раније најавио да би могао да наступи на Јунајтед купу, који ће бити одигран у Аустралији од 29. децембра 2023. до седмог јануара наредне године.

"Надал, који је наш шампион из 2022. године, напорно је радио већи део овео сезоне на опоравку од повреде. Он увек даје све од себе у Мелбурну. Надал не игра већ неко време и у разговору са њим последњих дана добио сам потврду да ће се вратити због чега сам заиста узбуђен. Знамо и да Ник Кирјос тренира тако да очекујемо да и он игра у Мелбурну", рекао је Тајли.

Он је најавио да ће на Аустралију опену играти и Наоми Осака, Каролина Вознијацки и Анђелик Кербер.

Тајли је истакао да очекује да ће Новак Ђоковић и Карлос Алкараз играти у Мелбурну, док ће Арина Сабаленка, Ига Швјонтек и Коко Гоф бити главни фаворити у женској конкуренцији на првом гренд слем турниру сезоне.

Титулу ће бранити Ђоковић, који је јануара ове године десети пут тријумфовао на Аустралијан опену.

Аустралијан опен ће први пута трајати 15 дана, а биће одржан од 14. до 28. јануара.

image
VV inauguration
banner