Спорт

Србија се мучила, па победила Британију - Светско првенство је све ближе

Екипа Светислава Пешића је имала доста проблема против најслабијег тима у групи, а наредни меч против Турске ће дочекати на другој позицији.
Србија се мучила, па победила Британију - Светско првенство је све ближе© FIBA.com

Кошаркашка репрезентација Србије уписала је тешку, али изузетно важну победу у седмом мечу другог круга квалификација за Светско првенство. Селекција Светислава Пешића је тешком муком савладала Велику Британију 74:68.

Србија је имала доста проблема на мечу у Њукаслу са упорним ривалом, али је највише захваљујући доброј трећој четвртини стигла до вредног тријумфа. Сада Србија има четири победе и три пораза, по чему се изједначила са Грчком након њиховог пораза од Летоније, али ће због бољег међускора са њима, наредне обавезе дочекати са другог места у групи.

Ипак, вреди истаћи да је Пешићева екипа до самог краја меча морала да стрепи. Прва четвртина је припала Србији, али минималном предношћу, док се на полувреме отишло са 38:34 у корист нашег тима.

Средином треће деонице, Србија је имала и "плус 10", али није успела да тада значајније одмакне домаћем саставу, па се и у последњих 10 минута водила велика борба. Британци су пришли на четири поена заостатка на минут и по пре краја, да би Карл Витл на 39 секунди до краја смањио на 70:68.

Огњен Јарамаз је одличним соло продором донео Србији четири поена предности на 19 секунди до краја, а после промашаја Нелсона за три поена у наредном нападу, постало је јасно да ће Британци остати без великог изненађења.

Најефикаснији у тиму Србије је био Душан Ристић са 15 поена, док су међу двоцифренима још били и Данило Анђушић (12 поена) и Марко Јагодић Куриџа и Алекса Раданов (по 10).

За Британце је највише урадио Грабријел Оласени са 20 поена, Лук Нелсон је убацио 15, док је Патрик Вилан додао 10. Србија наредни меч игра у понедељак 14. новембра у Београду од 20.00, а ривал ће бити селекција Турске.

Standings provided by Sofascore

image