Спорт

Грци разбијени, ово је добра вест за Србију - Летонија на Мундобаскету

Селекција Летоније је овим тријумфом стигла до недостижне предности на табели квалификационе групе у којој је и Србија.
Грци разбијени, ово је добра вест за Србију - Летонија на Мундобаскету© FIBA.com

Кошаркаши Летоније победили су у петак у Хераклиону селекцију Грчке резултатом 80:60 (16:13, 20:15, 27:17, 17:15) у мечу групе И другог круга квалификација за Светско првенство, чиме се пласирала на такмичење које ће бити одржано 2023. године.

Летонија ће први пут у историји учествовати на Мундобаскету, а најефикаснији у победничком тиму био је Јанис Стрелниекс са 19 поена, док је Јанис Тима додао 17. Код домаћих, најбољи су били Костас Гонтикас и Никос Гкикас са по 11 поена.

Грчка је била драстично ослабљена у овом сусрету, услед великог броја играче које нису имали на располагању због њихових обавеза у НБА и Евролиги. Тако је пораз Грка ишао у корист Србије, која би тријумфом против Велике Британије касније у петак увече могла да "прескочи" Грчку на табели.

Летонија је прва са шест победа и једним поразом, док Грчка има скор од четири победе и три пораза. Летонија ће за три дана дочекати Велику Британију, док ће Грчка гостовати Белгији. Пласман на Мундобаскет 2023. избориће три најбоље пласиране селекције из групе.

Standings provided by Sofascore

image