Спорт

Рафа и даље осећа болове, није сигуран да ће се вратити у Мелбурну

Шпански тенисер на паузи је још од јануара и није познато када ће се вратити на терен
Рафа и даље осећа болове, није сигуран да ће се вратити у МелбурнуGetty © Daniel Pockett / Stringer

Рафаел Надал изјавио је да још осећа болове приликом тренинга, иако је његово физичко стање много боље него у претходном периоду, али да није сигуран када ће тачно моћи да се такмичи.

Надал се огласио после тврдњи директора Аустралијан опена Крега Тајлија да ће његов повратак бити баш у Мелбурну, у јануару 2024. године.

"Бик са Мајорке" је пре неколико месеци оперисао кук и одлучио да је тада за њега сезона готова.
Радим и припремам се тако као да ћу у јануару бити део Аустралијан опена, али у овом тренутку то не могу да тврдим. Истина је да осећам много мањи бол током игре него што је то било раније, али он је и даље ту и не дозвољава ми да будем на максимуму", поручио је Надал.

Према његовим речима, тек када буде одрадио неколико тренинга без икакве нелагоде моћи ће дефинитивно да каже када се враћа на терен.

"Добра је ствар да могу да се излажем већим напорима него раније и то је веома значајно за моје ментално здравље. Ипак, тек кад не будем имао никакав бол ћу моћи да дам тачну процену о повратку на терен. Морам да дам времена себи да се што боље спремим", додао је Шпанац.

Надал је прошле године освојио два гренд слема и сада их има 22, али се налази на другом месту иза рекордера Новака Ђоковића који има 24.

Рафа је најавио да ће му следећа сезона бити последња у професионалној каријери.

image