Спорт

Партизан разбио Спартак за девету победу у низу, из клуба незадовољни поништеним голом

Црно-бели сада имају чак седам бодова више од Црвене звезде, додуше уз одигран меч више
Партизан разбио Спартак за девету победу у низу, из клуба незадовољни поништеним голом© FK Partizan / Miroslav Todorović

Фудбалери Партизана победили су у петак Спартак у Суботици резултатом 3:0 у мечу 12. кола Суперлиге Србије и тако стигли до девете узастопне победе.

Црно-бели су тако повећали своју предност на врху табеле Суперлиге, а ни овај меч није био без спорних ситуација.

Прво полувреме меча на северу Бачке било је за заборав, ниједна екипа није успела да направи озбиљнију шансу, да би потом Партизан постигао гол у 61. минуту, али је он после интервенције ВАР технологије поништен. После центаршута Гајаса Захида, Михајло Илић је прво погодио стативу, али се лопта поново одбила до њега и завршила у мрежи домаће екипе, али га је по одлуци судија она ипак погодила у руку.

То се није допало црно-белима, па је званични Твитер профил ФК Партизан убрзо објавио видео снимак спорне ситуације из другог угла, на којој се чинило да је све било регуларно. Уз то су и оставили поруку "Без коментара", уз помињање Фудбалског савеза Србије:

Но, капитен Светозар Марковић је у 69. минуту, после уигране акције из корнера, ударцем ногом са десетак метара закуцао лопту под пречку и донео предност Партизану. Гајас Захид ју је дуплира у 77. минуту после асистенције резервисте Немање Николића.

Још један резервиста је био асистент, Ксандер Северина, офанзивни везиста је додао лопту Матеусу Салдањи у 81. минуту за коначних 3:0.

Партизан је први на табели са 28 бодова, седам више од другопласиране Црвене звезде, која има и меч мање.
Спартак је остао на осмом месту са 15 бодова.

image