Спорт

Ситијев дуо Алварез-Холанд хара Премијер лигом, Њукасл разбио Палас

У суботу од 16.00 часова, одиграно је пет утакмица у енглеском шампионату
Ситијев дуо Алварез-Холанд хара Премијер лигом, Њукасл разбио ПаласGetty © Naomi Baker / Staff

Настављају се смене на врху табеле Премијер лиге! Тотенхем је почео суботу на тој позицији, победа Ливерпула над Евертон је тамо подигла екипу Јиргена Клопа, а сада је на врху актуелни шампион Манчестер сити.

Пулени Пепа Гвардиоле савладали су Брајтон 2:1 на домаћем терену и тако стигли до 21. бода, једног више од Ливерпула, али и Тотенхема и Арсенала, који и даље имају једну утакмицу мање.

Сити је славио головима у раној фази меча, пошто је Хулијан Алварез донео предност већ у седмом минуту, а Ерлинг Холанд ју је дуплирао у 19. минуту. Брајтон је преко Ансуа Фатија успео само да ублажи пораз после слабе реакције одбране Ситија.

За то време, Њукасл је потпуно разбио Кристал Палас - 4:0. "Свраке" су се примакле позицијама које воде у Лигу шампиона головима Џејкоба Марфија, Ентонија Гордона и Шона Лонгстафа у првом полувремену, и Калума Вилсона у 66. минуту.

Брентфорд је савладао Барнли 3:0, Вулвси су на гостовању били бољи од Борнмута 2:1, док је једини реми виђен у Нотингему. Тамо су домаћи Форест и нови премијерлигаш Лутон одиграли 2:2.

image