Спорт

Ђула Мештер на челу Одбојкашког савеза Србије

Бивши одбојкашки репрезентативац Ђула Мештер изабран је за председника Одбојкашког савеза Србије једногласном одлуком делегата на ванредној изборној Скупштини ОСС у Београду.

Делегате Скупштине на почетку рада поздравио је Зоран Гајић досадашњи председник ОСС, а сада министар спорта у Влади Републике Србије.

Мештер је предложио, а Скупштина једногласно усвојила предлог, да Иван Кнежевић у наредном мандату буде генерални секретар ОСС.

Јелена Николић ће бити први потпредседник, а потпредседници Петар Богуновић и Весна Ђуришић.

"Мештер је у складу са Статутом ОСС предложио чланове Надзорног одбора у наредном мандату. Једногласном одлуком делегата, Драган Тадић је изабран за председника, а Стефан Чуковић и Новак Савановић за чланове Наџорног одбора. Мештер, као и сви чланови председништва и Надзорног одбора ОСС изабрани су на период од пет година, односно до 2028. године", наводи се у саопштењу ОСС.

Мештер је дипломирао на Вишој машинској школи у Суботици и стекао звање инжењера машинства. Говори мађарски, италијански и енглески језик. Он је са репрезентацијом освојио 12 медаља на великим такмичењима, а до сада је био потпредседник ОСС.

image
VV inauguration
banner