Спорт

Гвардиола: Људи би да Холанд даје четири гола по мечу, а то није реално

Норвежанин је прве голове у Лиги шампиона ове сезоне постигао у среду на мечу против Јанг бојса
Гвардиола: Људи би да Холанд даје четири гола по мечу, а то није реалноGetty © Christian Kaspar-Bartke / Stringer

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да није реално да норвешки фудбалски репрезентативац Ерлинг Хoланд на сваком мечу постигне по четири гола, преносе британски медији.

Хoланд је ове сезоне постигао девет голова на девет мечева у Премијер лиги, док се тек на мечу трећег кола Лиге шампиона против Јанг Бојса (3:1) уписао у листу стрелаца у најквалитетнијем европском клупском такмичењу. Хoланд је на утакмици у Швајцарској постигао два гола.

Гвардиола је рекао да верује да је норвешки нападач изашао из мале кризе у којој се налазио у последњих неколико недеља.

"Људи не желе да Хoланд успе и очекују да у сваком мечу постигне по четири гола. А то није реално", рекао је Гвардиола, који је уверен да ће млади голгетери наставити са добрим играма.

"Жао ми је, али он ће давати голове још дуго. Ерлинг је невероватна опасност и од свега је најважније да ствара шансе. Већ је дао много голова у Премијер лиги, више од играча који тренутно добијају пуно комплимената", изјавио је Гвардиола. Иначе, Холанд је прошле сезоне на 53 утакмице постигао 52 гола.

image