Спорт

Белингем већ покорио Ла Лигу и утишао Барселону у највећој утакмици на свету

Млади Енглез потврдио зашто је од почетка сезоне најбољи играч у Шпанији и донео победу свом тиму у највећој утакмици на свету
Белингем већ покорио Ла Лигу и утишао Барселону у највећој утакмици на светуGetty © Alex Caparros / Stringer

Головима фантастичног Џуда Белингема фудбалери Реал Мадрида савладали су Барселону у "Ел класику" после преокрета, резултатом 2:1 (0:1).

Белингем је био двоструки стрелац и тако потврдио да је у овом тренутку убедљиво најбољи играч шпанске Ла Лиге, ако не и Европе.

Момак који има само 20 година стигао је већ до десетог поготка у домаћем шампионату, а успео је да обележи и први "Ел класико" у којем је наступио.

Није деловало да ће тако бити на "Монжуику", који је од самог старта био "обојен" у ноте чувених "Ролингстонса", гостију на овом дербију.

Барселона је стигла до вођства у раној фази сусрета, након што је Илкај Гундоган искористио лошу реакцију противничке одбране и из првог шута савладао Кепу Аризабалагу.

Барселони је припало прво полувреме, недуго после гола Фермин Лопез је погодио стативу, а Ћавијева екипа држала конце игре у својим рукама.

Било би много другачије на крају да је у првом нападу у другом полувремену уместо поново у стативу, лопта погодила мрежу када је главом покушао Иниго Мартинез.

Међутим, "краљевски клуб" је у наставку изашао много храбрије, што им је донело резултат – Белингем је у 68. минуту сјајним ударцем са 20 метара "пробушио" Тер Стегена и изједначио.

Карло Анчелоти је направио неколико измена, које су донеле Реалу превагу на терену, иако се ни Барса није потпуно предала.

Резервиста Роберт Левандовски имао је један добар покушај, Рафиња неколико конкретних напада, али је сва слава отишла у руке некадашњег играча Бирмингема и Борусије Дортмунд.

У другом минуту надокнаде Дани Карвахал је центрирао са десног бока, лопту је на путу до петерца закачио Лука Модрић, а тамо је из другог плана утрчао Белингем и спровео је у мрежу.

Донео је тријумф и постигао 11. погодак у 12. утакмици у свим такмичењима ове сезоне, а има и три асистенције.

Реал је сада први на табели са 28 бодова, колико има и његов градски ривал Атлетико.

Каталонци су после првог неуспеха у Ла Лиги трећи са четири бода мање.

image