Спорт

"Руски дерби", па борба Ђоковића и Циципаса у Торину

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић започиње наступ на Завршном турниру у Торину.
"Руски дерби", па борба Ђоковића и Циципаса у ТоринуGetty © Julian Finney

Ђоковић ће се од 21.00 у хали "Пала алпитур" састати са Стефаносом Циципасом из Грчке у дуелу црвене групе, што ће бити њихов 12. међусобни окршај.

Много успешнији је наш ас који је до сада остварио девет победа, уз само два пораза. У серији је од чак осам тријумфа над Стефаносом, последњу је остварио у полуфиналу мастерса у Паризу.

"Играли смо у финалу у Астани, у полуфиналу у Паризу. Посебно је меч у Берсију био неизвестан. Знам да ме чека тежак окршај. Знао сам да ћу на старту играти или са Надалом или са Циципасом, још пре жреба, то ми је први пут  да играм, после много година, са првим или другим носиоцем титуле већ на старту", рекао је Ђоковић.

Светски "број 7" ће 15. пут учествовати на Завршном турниру и до сада је освојио пет титула. По том араметру је на деоби друге позиције са Иваном Лендлом и Питом Сампрасом. Једини бољи од њега је пензионисани Роџер Федерер са шест трофеја.

Међутим, већ неко време није имао среће на овом турниру. Последњи пут је као победник изашао 2015. године због чега ће сигурно јарко желети да поново подигне овај важан пехар.

"Био би савршени крај сезоне да освојим турнир у Торину. Међутим, дуг је пут до тога. Дуга је недеља, пошто морам макар по једном да играм са најбољим играчима света. Имам искуства играња на овом турниру и надам се да ће ми то помоћи да остварим добар резултат", истакао је Новак.

Од 14.00 на програму ће бити "руски дерби" између Данила Медведева и Андреја Рубљова. 

Турнир у Торину игра се за наградни фонд од 14.750.000 долара.

image