Спорт

Велики трејд у НБА лиги – Харден и Петрушев ће играти у Клиперсима

Један од најпознатијих НБА играча поново ће променити средину, са њим ће пут "града анђела" и српски репрезентативац, а на помолу је можда и стварање новог супертима
Велики трејд у НБА лиги – Харден и Петрушев ће играти у КлиперсимаGetty © Mitchell Leff / Stringer

Џејмс Харден прелази из редова Филаделфије у Лос Анђелес клиперсе у трејду у који је укључен и Филип Петрушев, потврдио је добро обавештени инсајдер Адријан Војнаровски.

Петрушев је овог лета стигао у НБА, након сезоне у Црвеној звезди, а у Филаделфији је одиграо само три минута.

За то време, човек којег је Фила изабрала као 50. пика на драфту, уписао је један скок у најјачој лиги света и није стигао да упути шут ка кошу.

Што се Хардена тиче, он је наставио путешествије кроз НБА и, након Оклахоме, Хјустона, Бруклина и Филаделфије, играће за Клиперсе.

Он је од старта нове сезоне слабо играо, желео је да оде из екипе, па је тако одсуствовао десет дана из тренинг кампа без икаквог оправдања.

Чак је летос позвао генералног менаџера коме је рекао да неће играти за Филаделфију и због тога добио казну од 100.000 долара.

Сва је прилика да ћемо после Милвокија, у којем су сада Јанис Адетокумбо и Демијан Лилард, имати покушај да се направи још један супертим. У Клиперсима су остали Расел Вестбрук, Пол Џорџ и Кавај Ленард, којима ће се прикључити и прва брада лиге.

У супротном правцу отишли су Маркус Морис, Ник Батум, Роберт Ковингтон, Кењон Мартин јуниор, пик прве рунде драфта 2028. и два пика друге рунде у међувремену.

Филаделфија је отпустила и ветерана Данија Грина како би ослободила места за повећи број нових играча.

Харден је прошле године просечно бележио 21 поен и био је најбољи асистент лиге.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner