Спорт

Човић: Ивановић доноси ауторитет, буџет Звезде је око 10 милиона евра

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић, изјавио је да нови шеф струке црвено-белих Душко Ивановић доноси већи ауторитет, као и да је буџет српке екипе ове сезоне око 10 милиона евра.

Црвена звезда је представила новог тренера Душка Ивановића, који је заменио Владимира Јовановића.

"Овом тиму је потребан већи ауторитет, зато је изабран Ивановић. Мора да се зна ко шта ради. Карактеристике Ивановића су те да зна да постави ствари на своје место. Поред тога битно је и искуство, да не причам где је све радио", рекао је Човић на конференцији за новинаре.

Први човек Црвене звезде је истакао да је клуб дао шансу Јовановићу.

"Сада имамо три млада и перспективна тренера, Душана Алимпијевића, Јовановића и Ненада Стефановића. Младим тренерима није лако, јер морају да истрпе бројне притиске. Многи кажу да Звезда није за учење, али ја кажем није ни репрезентација за учење. Многи су добијали шансу у репрезентацији, па се и нису нешто показали. Јовановић је изванредан тренер, врло посвећен и верујем да ће успети", додао је Човић.

Он се осврнуо на резултате у досадашњем делу сезоне.

"Ми смо од девет утакмица у Евролиги, неком случајности, а мислим да није била случајност, чак шест пута играли у гостима. На то неки битни људи могу да утичу, а имали смо интересантно суђење. Црвени сигнал је био у припремној утакмици са Олимпијакосом. Кикс у Евролиги је пораз од Панатинаикоса, а у АБА лиги је огроман кикс пораз од Задра. Не само у Београду, већ и у Задру да смо изгубили био би огроман кикс. За ту утакмицу, ако сте прави професионалац није вам ни требао тренер, већ одређени степен мотивације", навео је Човић.

Он је истакао да је било преговора и са другим тренерима.

"Нисмо имали много избора. Имали смо разне контакте, али нисмо успели да се договоримо. Ивановић је тренер са ових простора, незгодно је довести странца. Мислим да ће се Ивановић брзо уклопити. Ми ћемо му пренети какве се све ствари овде догађају", рекао је Човић.

Председник Црвене звезде је потом говорио и о финансијама.

"Можда ме брине да ли ћемо да финансијски затворимо све што смо поставили. Буџет се креће на око 10 милиона евра. То није само први тим, ту су стручни штаб, јуниори, пионири... Звезда није државни банкомат, како то неки преносе... Оно што је у папирима је што је званично и што је тако. Када сам дошао 2011. имао сам проблем да имам једне уговоре у клупској администрацији, друге код менаџера, а треће у ФИБА", закључио је Човић.

image