Спорт

Французи потврдили лошу вест - звезда ПСЖ не иде на Мундијал

Дефанзивац Преснел Кимпембе је морао да уступи место дебитанту Акселу Дисасију.
Французи потврдили лошу вест - звезда ПСЖ не иде на МундијалGetty © Laurence Griffiths

Лоша вест за актуелне прваке света. Дефанзивац Пари Сен Жермена и звезда репрезентације Француске Преснел Кимпембе и дефинитивно због повреде неће моћи да помогне свом националном тиму на предстојећем Светском првенству у Катару.

Фудбалски савез Француске (ФФФ) је издао саопштење у коме се наводи да се Кимпембе није у довољној мери опоравио како би могао да буде спреман за Мундијал.

Зато је селектор Француске Дидије Дешан био приморан да у последњем тренутку направи промену на списку и да пружи прилику првотимцу Монака, Акселу Дисасију.

"Одлука је донета у понедељак ујутро у Клерфонтену након разговора између играча и лекара репрезентације, а потом и са селектором Дешаном. Стручни штаб француске репрезентације је захвалио Кимпембеу на искрености и пожелео му да што пре оздрави. Дисаси ће током дана стићи у тренинг камп у Клерфонтен", наводи се у саопштењу.

Аксел Дисаси је фудбалер Монака од 2020. године. Недавно је био тима "кнежева" који је играо против Црвене звезде у Лиги Европе, а добрим партијама за Монако је и заслужио прилику да не само оде на Светско првенство, већ и да дебитује за национални тим. Дисаси никада није играо за "петлове", а то би могао да учини на Мундијалу у Катару.

image