Спорт

Кари о последњем нападу Турске: Вилбекин није знао где му је глава, а где д**е

Кошаркашка репрезентација Србије преживела је завршницу за инфаркт против Турске и победила можда и одлучујућу утакмицу за пласман на Светско првенство.
Кари о последњем нападу Турске: Вилбекин није знао где му је глава, а где д**е© FIBA

"Орлови" су у хали "Александар Николић" након драме савладали Турке 77:76 у десетом колу квалификација за Мундобаскет.

Изабраници Карија Пешића испустили су предност, потом је јурили, а у претпоследњем нападу је Лука Митровић изгубио лопту и гости су имали 13 секунди да дођу до победе.

Лопту је преузео њихов најбољи играч Скоти Вилбекин, који је претходно доминирао тројкама, али и промашио два одлучујућа слободна бацања. Кренуо је у продор, покушавао са више страна, Владимир Лучић га је капитенски сачувао и уз помоћ Марка Гудурића и споменутог Митровића га спречио да поентира.

"Верујем у одбрану и прво и основно, најважније да смо победили! Све се може одбранити ако се зна како то урадити. Ми смо то урадили тако што смо Вилбекина отерали у корнер, није знао где му је глава, а где д**е", прокоментарисао је Пешић последњи напад.

На трибинама је после тог промашаја дошло до ерупције одушевљења, а Србија сада има изузетно добру ситуацију за пласман на планетарни шампионат.

"Било ми је у глави да ли да правимо фаул и да сами одлучујемо о својој судбини. Имали смо нижу петорку на паркету и зато сам извео Душана Ристића како бих вратио Луку Митровића. На терену смо имали најбоље одбрамбене играче које у овом тренутку имамо. Увек постоји ризик. Видели сте како смо то преузели са Лучићем и фантастично је испало", навео је селектор.

Након осам одиграних мечева, Србија има скор од пет победа и три пораза и налази се на другом месту табеле Групе И.

Турска остаје на три победе и пет пораза, те је трећа на табели.

image