Спорт

Угашене наде за пласман у полуфинале – нови пораз Надала у Торину!

Наставља се Рафино проклетство на Завршном турниру, једном од ретких на којима никада није тријумфовао...
Угашене наде за пласман у полуфинале – нови пораз Надала у Торину!Getty © Valerio Pennicino / Stringer

Канадски тенисер Феликс Оже-Алијасим савладао је Рафаела Надала у другом колу зелене групе на Завршном турниру у Торину и угасио наде Шпанца за пласман у полуфинале – 6:3, 6:4.

Оже-Алијасим је искористио чињеницу да "бик са Мајорке" није на свом врхунцу и забележио прву победу на такмичењу осморице најбољих.

Рафа, који никада није тријумфовао на Завршном турниру, готово извесно ће у групној фази завршити и овај јер само теоријски може да прође даље.

Да би се то догодило, морао би у последњој рунди да савлада Каспера Руда са максималних 2-0, али и да му се поклопе остали резултати.

Што се тиче дуела са Феликсом, на самом старту је пропустио две брејк прилике и Канађанин је постао свестан да мора агресивније. Кренуо је да контролише ритам у поенима, у седмом гему поново преживео налет ривала и већ у следећем направио брејк.

Тада као да је психички сломио Надала јер је, прво лако привео сет крају, а онда и у раној фази противнику још једном одузео сервис.

Посао је завршио за нешто мање од два сата и сачувао шансу да се нађе међу четворицом најбољих.

У последњој рунди Надал ће морати да се "чупа" против Каспера Руда из Норвешке, а Оже-Алијасим ће на мегдан са Тејлором Фрицом.

У среду се наставља такмичење и за играче из црвене групе, од 14.00 састају се Новак Ђоковић и Андреј Рубљов, док од 21.00 играју Данил Медведев и Стефанос Циципас.

Турнир у Торину игра се за наградни фонд од 14.750.000 долара.

image
VV inauguration
banner