Спорт

"Ђоковић ће ми показати где сам, растем кад играм против њега"

Остао је још један дан до почетка Завршног мастерса у Торину на ком ће осморица најбољих тенисера света играти за последњи трофеј у АТП сезони
"Ђоковић ће ми показати где сам, растем кад играм против њега"Getty © Clive Brunskill / Staff

Новак Ђоковић, као први тенисер света, брани трофеј освојен пре 12 месеци, а играће у групи са Јаником Синером, Стефаносом Циципасом и Холгером Рунеом.

Ђоковић први меч игра у недељу од 21.00 против Рунеа, а ако упише само једну победу у групној фази - обезбедиће прво место на АТП листи и на крају 2023. године.

"Ово је поред гренд слемова највећи турнир који имамо у тенису. На АТП туру је убедљиво највећи. Осам најбољих играча у сезони се такмичи да се квалификује за завршни мастерс. Једини турнир који има формат групне фазе и ако изгубиш један меч, или два, и даље можеш да се квалификујеш у полуфинале. Веома ми је познато шта значи играти у Торину у овим условима. Прошле године сам имао перфектан скор, свих пет добијених мечева. Надам се да ћу крунисати сезону на најбољи могући начин. Циљ је да будем број један и на крају сезоне, за то ми недостаје једна победа, а онда као позитивна последица, надам се да ће доћи освајање турнира", рекао је Ђоковић у Торину.

Један од његових противника је и Јаник Синер, који јасно поручује - Србин је тај који ће му на овом турниру показати где се налази у овом тренутку.

"Налазите се испред некога ко је освојио 24 гренд слем турнира, три од четири само ове године. Што се тиче резултата, он је најбољи који је овај спорт икада имао. Радујем се том дуелу. То су мечеви важни за мој развој (као играча), они за које кажем: побеђујем или учим. Ђоковић ће ми рећи где сам. Осећао сам се ближе њему ове године у полуфиналу Вимблдона, упркос поразу у три сета, него прошле године у четвртфиналу, када смо играли пет... Једва чекам. То су мечеви за које тренирам сваки дан, они који ме испуњавају притиском", поручио је Јаник Синер за "Еуроспорт".

image