Спорт

Ни Богданова партија сезоне није била довољна Атланти

Капитен "орлова" одиграо одлично, али је његова екипа ипак доживела тесан пораз
Ни Богданова партија сезоне није била довољна Атланти© Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson

Кошаркаши Атланте изгубили су Њујорка на свом терену 116:114 у ноћи између среде и четвртка, упркос сјајној партији Богдана Богдановића.

Богдановић је забележио најбољу утакмицу од почетка сезоне и био је најефикаснији у свом тиму.

Он је на паркету провео нешто више од 29 минута и за то време постигао 28 поена (8/15 из игре, 4/11 тројке), уз по три скока и асистенције. Погодио је свих осам слободних бацања, а забележио је и две украдене лопте, једну блокаду и само једну изгубљену.

Међутим, Хокси нису имали снаге да преломе утакмицу у којој се играло на "таласе".

Никси су дошли до предности у првој четвртини и на крају тог дела игре имали двоцифрени вишак. Уследио је одговор домаћина, па још један преокрет Њујорчана пред одлучујућу деоницу.

У њој је виђена неизвесна борба, али се у драматичној завршници ипак боље снашао гостујући састав.

Богдану је највише помогао Џон са 18 поена, два мање имао је Беј, док је Тре Јанг постигао 15 поена и забележио 17 асистенција.

У победничком тиму истакао се Џулијус Рендл са 29 поена, 10 ухваћених лопти и осам успешних додавања, док је Џејлен Брансон додао 24 поена и такође осам асистенција.

"Јастребови" су наставили са променљивим наступима и сада заузимају седму позицију на табели Источне конференције са шест победа и пет пораза.

Њујорк никси имају исти скор и налазе се један степеник испод.

image
VV inauguration
banner