Спорт

Шпанија плаче због повреде Гавија: Тинејџер завршио сезону, пропушта и Европско првенство

Фудбалска репрезентација Шпаније још раније се пласирала на Европско првенство 2024. године, а у недељу увече је у последњем квалификационом мечу савладала Грузију 3:1
Шпанија плаче због повреде Гавија: Тинејџер завршио сезону, пропушта и Европско првенство© Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Ипак, тај тријумф биће слаба утеха "црвеној фурији", пошто је на овом сусрету тешку повреду колена доживео играч Барселоне Гави.

Овај 19-годишњи фудбалер напустио је у сузама меч против Грузије након што је доживео повреду лигамената због које ће према првим проценама паузирати најмање седам месеци.

Фабрицио Романо пише да би та повреда могла да га од терена одвоји и до девет месеци, па је већ сада јасно да је за њега не само завршена ова клупска сезона, већ и да ће пропустити наступ на Европском првенству у Немачкој.

Гави ће се тако на терен вратити тек у току припрема за сезону 2024/25, а чињеница је да је одиграо највише утакмица у најјачим лигама Европе од свих младих фудбалера.

Од почетка сезоне 2021/22, Гави је одиграо чак 82 меча и скупио невероватних 27 наступа за Шпанију, што је фасцинантно за играча који је у августу напунио тек 19 година.

image