Спорт

Србија у четвртом шеширу на жребу: Отишли на ЕУРО, али због кикса могу у "паклену" групу

Фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство 2024. године, пошто је у недељу ремизирала 2:2 против Бугарске у Лесковцу
Србија у четвртом шеширу на жребу: Отишли на ЕУРО, али због кикса могу у "паклену" групу© Dimitrije Nikolic/ATAImages

Тај резултат је можда био довољан "орловима" да заузму једно од 24 места на предстојећем турниру, али ће управо због њега највероватније завршити у најслабијем шеширу уочи жреба.

Када 2. децембра у 18.00 часова у Хамбургу буде почео жреб групне фазе Европског првенства, Србија ће се под тим именом по први пут наћи на турниру, али извесно је да ће то бити тек у последњем четвртом шеширу.

Србија је имала прилику да у финишу квалификација обезбеди себи макар трећи шешир и тако избегне неке тешке ривале попут Италије, Холандије и Хрватске, али је реми против Бугара све покварио.

Сада се Србији даје чак 96% шанси да заврши у четвртом шеширу, у ком ће бити три најслабија квалификована тима по учинку из квалификација, уз још три екипе које ће играти у плеј-офу у марту наредне године.

На основу тренутно пројектованих шешира, а који ће бити потврђени у уторак увече када се заврше све квалификационе утакмице, Србија би могла да упадне у групу каква би била Француска, Данска и Холандија, или Португал, Турска и Италија.

Ево како за сада гласе пројектовани шешири пред децембарски жреб:

  • ПРВИ ШЕШИР: Немачка, Португал, Француска, Енглеска, Шпанија, Белгија.
  • ДРУГИ ШЕШИР: Мађарска, Данска, Албанија, Румунија, Турска, Аустрија.
  • ТРЕЋИ ШЕШИР: Шкотска, Словачка, Холандија, Хрватска, Словенија, Италија.
  • ЧЕТВРТИ ШЕШИР: Швајцарска, Србија, Чешка, и три победника плеј-офа (потенцијално: Украјина, Грчка и Пољска)

image