Спорт

Ђоковић: Најбоља сезона у каријери биће када освојим Дејвис куп са Србијом

Ово је једна од најбољих мојих сезона, али када освојимо "салатару", биће најбоља, изјавио је у Малаги најбољи тенисер света Новак Ђоковић
Ђоковић: Најбоља сезона у каријери биће када освојим Дејвис куп са Србијом© Teniski savez Srbije

Србија ће у четвртак од 16 часова у четвртфиналу Финалног турнира у Малаги играти против Велике Британије, која ће наступити без Ендија и Џејмија Марија, односно Данијела Еванса.

Ђоковић је пре три дана освојио рекордну седму титулу на Завршном АТП турниру у Торину, пошто је у финалу победио Италијана Јаника Синера 6:3, 6:3.

Српски тенисер је раније обезбедио прво место на АТП ранг-листи на крају године, осми пут у каријери. Он је пре два дана започео 400. недељу као "број 1".

За Србију ће поред Ђоковића играти Ласло Ђере, Душан Лајовић, Миомир Кецмановић и Хамад Међедовић.

"Велика је част добити позив од селектора. Ово је најважније тимско такмичење у тенису. Имамо шансу да се боримо за титулу", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Малаги.

Он је пре два дана допутовао у Малагу после наступа у Торину.

"Нисам имао баш много времена за славље. Имао сам дан и по одмора. Ово је последња недеља у сезони и пробаћемо да изгурамо", додао је најбољи тенисер света.

Селектор Србије Виктор Троицки је најавио да његов тим има неколико идеја како да прослави евентуално освајање Дејвис купа.

"Имамо неколико идеја, али нисмо се још усагласили. Рекли смо још одавно, да скачемо из авиона", рекао је Троицки.

Он је истакао да Србија има неколико опција за дубл мечеве.

"Ђоковић и Кецмановић су играли на мастерсу у Паризу. То је био циљ, да пробају да играју заједно. Добили су један меч, али нажалост нису наставили такмичење, јер је Кецмановић имао проблема са зглобом. Ако дође до дубла, имамо њих двојицу. Имамо више опција, такође, више комбинација. Немамо дубл специјалисте, али имамо играче који играју дубл на турнирима. Велика Британија јесте фаворит у дублу, али верујем у наш тим. Мислим да можемо да изненадимо сваког", додао је Троицки.

Душан Лајовић додао је да су сви спремни за мечеве у Дејвис купа.

"Мислим да смо као тим јако добро тренирали. Стручни штаб може из различитих ситуација све да сагледа. Свако од нас има шансу да победи. Доста значи то што је Ђоковић са нама после овакве сезоне. Помоћи ће нам у сусрету са Великом Британијом. Имали смо солидну сезону и сви смо спремни. Ко год да заигра, остали ће да буду ту да пруже максималну подршку", навео је Лајовић.

Ђере је рекао да у српском тим влада добра атмосфера.

"Верујем да ће селектор и стручни штаб донети најбољу одлуку за дуел са Великом Британијом. У овом такмичењу је најбитније да се ради оно што је најбоље за екипу. Небитно је да ли ћу играти или не, ко буде играо, даће све од себе на терену. Битно је да ће остали пружати подршку", истакао је Ђере.
Међедовић и Кецмановић су истакли да су на располагању репрезентацији Србије.

"Имамо много опција, у зависности ко су нам противници", закључио је Кецмановић.

image
VV inauguration
banner