Спорт

Србија са Ђоковићем креће по "салатару": Познат распоред дана у Дејвис купу

Дејвис куп репрезентација Србије у четвртак не пре 16.00 часова игра свој четвртфинални окршај против селекције Велике Британије на завршном такмичењу у Малаги
Србија са Ђоковићем креће по "салатару": Познат распоред дана у Дејвис купуGetty © Aitor Alcalde / Stringer

Финална седмица Дејвис купа за 2023. годину већ је донела двоје полуфиналиста у Аустралији и Финској, а у четвртак ће бити позната и преостала два тима.

Дан у Малаги отварају мечеви Италије и Холандије. Прво ће на терен Лоренцо Музети и Ботик ван де Зандшулп, а потом Јаник Синер и Талон Грикспор. Након тога ће уследити дубл и екипа која прва стигне до две победе биће потенцијални ривал Србије.

А онда следи оно главно. Србија против Велике Британије не би требало да први меч започне пре 16.00 часова, а на терен ће Душан Лајовић и Џек Дрејпер. Након тога, најбољи тенисер света Новак Ђоковић игра против Камерона Норија.

За сада су за дубл пријављени Ласло Ђере и Миомир Кецмановић против Џоа Салисбурија и Нила Скупског, али остаје да се види хоће ли ту бити неких промена.

Управо је дубл највећи проблем Србије у борби за саму завршницу у Дејвис купу. Ти дуели често умеју да преломе питање победника, а Србија нема ниједног класичног дубл играча, па ће селектор Виктор Троицки морати да импровизује у својим изборима.

Уколико Србија елиминише Велику Британију, у суботу ће играти полуфинале против бољег из дуела Италије и Холандије.

image