Спорт

Њукасл "размонтирао" Челси - четири комада за борбу за Лигу шампиона

"Свраке" су убедљиво савладале тим из Лондона у једном од занимљивијих премијерлигашких мечева овог викенда
Њукасл "размонтирао" Челси - четири комада за борбу за Лигу шампионаGetty © Ian MacNicol / Stringer

Фудбалери Њукасла нанели су болан пораз играчима Челсија у мечу 13. кола Премијер лиге, пошто су их савладали 4:1 на свом "Сент Џејмс парку".

Екипа Едија Хауа је у узбудљивој утакмици однела убедљив тријумф, којим су се примакли екипама које се боре за пласман у Лигу шампиона.

Њукасл је повео већ у 13. минуту преко Александера Исака, али је Рахим Стерлинг учинио меч узбудљивим у 23. минуту када је изједначио на 1:1.

Очекивала се изједначена игра и у наставку, али је Њукасл у два минута решио меч головима Џамала Ласелса и Жоелинтона, да би им посао олакшао и црвени картон Риса Џејмса у 73. минуту.

Ентони Гордон је десетак минута касније поставио резултат на коначних 4:1, чиме је Челси претрпео пети пораз у сезони и остао на само четири тријумфа у досадашњем делу шампионата.

У осталим поподневним мечевима Премијер лиге, Лутон је изненадио Кристал Палас победом 2:1, Барнли је код куће претрпео пораз од Вест Хема такође 2:1, док је Брајтон славио у Нотингему против Фореста 3:2. Такође, Борнмут је стигао до бодова на страни, јер су у Шефилду победили домаћи Јунајтед 3:1.

image