Спорт

"Руси би освојили Америку, јер сте идиоти и слабићи": Власник УФЦ-а извређао Американце

Први човек УФЦ-а, контроверзни Дејна Вајт поново је подигао буру својом изјавом
"Руси би освојили Америку, јер сте идиоти и слабићи": Власник УФЦ-а извређао АмериканцеGetty © Christian Petersen / Staff

Власник успешне организације мешовитих борилачких вештина обрушио се на америчке ММА борце и истакао да нису ни до колена Хабибу Нурмагомедову и другим борцима из Дагестана.

Из ове руске републике долази велики број врхунских ММА бораца, а Вајт је изјавио да би "борци из Русије могли да освоје Америку".

Очекивано, таква изјава изазвала је велику пажњу у Сједињеним Државама. Иако борци попут Шона О'Малија, Шона Стрикланда и Џона Џонса јесу Американци и јесу шампиони у својим категоријама, Дејну Вајта то није спречило да извређа локалне ММА борце.

"Када би Хабибов тим дошао из Дагестана вероватно би за трен освојио Америку. Данашња генерација је пуна идиота и п*****а и осим групице људи с југа нико не би стао да одбрани ову државу. Када погледамо људе из других земаља, ови момци из Русије су друкчије саткани, имају потпуно другачији менталитет. Ми смо постали мекани и слаби", рекао је Дејна Вајт у свом последњем обраћању.

Иначе, први човек УФЦ-а не крије да му је жао што је Хабиб Нурмагомедов одлучио да заврши са борбама на врхунцу каријере, а након смрти оца. Он сада тренира ММА борце из Дагестана, међу којима је најновија сензација Ислам Махачев.

"Није лако одбити понуду од 20, 30, 40 милиона долара, али за мене није све у новцу и то није најважнија ствар. Када сам већ одлучио да одем, то је за мене завршена прича. Срећан сам и не жалим због одлуке", поручио је Хабиб својевремено када је био упитан о евентуалном повратку у октагон.

image