Спорт

Британац срушио руског дива – Павлович није успео, Аспинал и Перира шампиони

Није успео још један Рус да покори УФЦ и титула је отишла у руке момку из Салфорда
Британац срушио руског дива – Павлович није успео, Аспинал и Перира шампиониGetty © Sarah Stier

Сергеј Павлович остао је без шампионског наслова у тешкој категорији (до 120 кг) пошто је изгубио од Тома Аспинола на УФЦ догађају 295 у Њујорку.

Аспинол је нанео тек други пораз у 20. професионалној борби и прекинуо серију од шест узастопних тријумфа момка из Ростовске области.

Могло је да буде много другачије у "великој јабуци" да је Павлович, после једног снажног ударца левом руком успео да "доврши" ривала, али се то није десило. Аспинол је "киковима" ногом покушавао да уздрма Павловича, пре него што га је сјајно погодио руком.

Из контре га је оборио на под, а онда и серијом удараца у главу натерао судију да прекине борбу. Остварио је 14. победу у 17. наступу, а 11. нокаутом уз које има још и три "сабмишна".

Успех Британца још је већи када се узме у обзир чињеница да је имао само две седмице за припрему, од тренутка када је прихватио изазов.

Меч Павловича и Аспинола је била за привремену шампионску титулу у тешкој категорији, пошто је отказан главни догађај – дуел Џона Џонса и Стипеа Миочића.

Џонс је приликом једног спаринга током припреме за борбу доживео тешку повреду рамена, страдала му је тетива у рамену и он ће морати на паузу од чак осам месеци.

Сви љубитељи мешовитих борилачких спортова могли су да уживају у "Медисон Сквер Гардену", најпознатијој дворани на свету, у којој је виђен прави спектакл – пет борби главног програма и пет нокаута, уз два нова шампиона.

Други је Бразилац Алекс Переира, који је имао успешан наступ у полутешкој категорији (до 93 кг) и дошао до шампионског појаса.

Популарни "Поатан" је у другој рунди техничким нокаутом зауставио Јиржија Прохаску из Чешке и тако учинио оно што је пре њега успело само осморици УФЦ бораца – постао је шампион са две титуле у различитим тежинским категоријама.

Он је био првак и у средњој категорији (до 84 кг), када је нокаутирао Израела Адесању, који му је потом узвратио и реванширао му се за пораз.

Борбу са Прохаском решио је у другој рунди, након што је уздрмао противника. Прохаска је кренуо у напад, погодио неколико пута, али га је из контре погодио Переира – прво десним, а затим и левим крошеом.

Борац из Брна је био у нокдауну, Переира је пласирао бројне лактове и ударце, али чињеница је да Прохаска и даље био релативно активан. Судија Марк Годрард је проценио да је борба већ готова и прекинуо ју је – меч је заведен као нокаут у другој рунди.

Дошао је до деветог тријумфа у каријери, седмог нокаутом, а има и два пораза.

Истовремено, прекинуо је невероватан низ Прохаске, који је имао чак 13 узастопних победа. Сада је Чех на скору од 29 победа (29 КО), четири пораза и једног ремија.

image
VV inauguration
banner