Спорт

Маљковић потписао, Србија и званично на Олимпијским играма у Паризу

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић, свечано је потписао позивно писмо Међународног олимпијског комитета (МОК) и званично потврдио учешће српског тима на Играма у Паризу

"Са великим поносом и неизмерном радошћу озваничили смо наше учешће на Играма. Још 235 дана дели нас од момента када ће тим Србије "пловити Сеном", а наша застава вијориће се на церемонији отварања", истакао је Маљковић и додао да ће Игре бити спектакукарне, као што само Европа и Париз, као симбол Старог континента, могу да направе.
На претходним Играма освојили смо рекордних девет медаља, подсетио је Маљковић.

"Ми смо мала земља великих шампиона и уверен сам да ће нас наши спортисти учинити поносним, не само бројем медаља, него и начином на који ће представљати земљу", истакао је Маљковић и захвалио се на подршци председнику Александру Вучићу, Влади Србије, партнерима и спонзорима.

Главни град Француске биће домаћин 33. Игара по реду, које ће се одржати од 26. јула до 11. августа наредне године.

Србија је до сада учествовала на свим Играма и освојила укупно 119 медаља - 34 злата, 41 сребро и 44 бронзана одличја.

Тренутно, српску делегацију спортиста који су изборили учешће у Паризу, чини 51 спортиста.

Свечаном потписивању присусуствовао министар спорта Зоран Гајић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, као и бројни српски спортисти, олимпијци, Ивана Шпановић Вулета, Дамир Микец, Зорана Аруновић, Алекса Аврамовић, Дејан Мајсторовић и други.

image